לכולנו יש את המקרר האישי בבית הכולל את כל המוצרים בהקפאה לצורך אחסון בטמפרטורה קרה. אך גם במקומות תעשייתיים ניתן למצוא חדרי קירור המיועדים לאחסנה של ציוד. בשונה מהבית הפרטי שלנו, כל מי שנכנס לחדרי קירור צריך להצטייד במעיל או סוודר.
מהם חדרי קירור?
חדרי קירור בהקפאה מיועדים לאנשים הצריכים לאחסן בהקפאה מזון או מוצרים אחרים כגון תרופות או רכיבים אלקטרוניים. היות ואי אפשר לשמור על המוצרים במקרר רגיל, יש צורך בחדרי קירור כדי להבטיח חיי מדף ארוכים יותר. חשבו מה היה קורה אילו היו מאחסנים בבית מלון מזון במקרר רגיל? קרוב לוודאי כי המזון היה מתקלקל.
חשיבות הטמפרטורה
מוצרים כמו מזון או תרופות חייבים להיות מאוחסנים בטמפרטורות נמוכות על מנת לשמור על הקור. בדיוק כפי שאנחנו מדליקים את המזגן בקיץ על מנת לא לסבול מחום ולשמור על טמפרטורה מתאימה בגוף, כך במקומות תעשייתיים יש להפעיל קירור על מנת לשמור על איכות המוצרים. אם ניקח למשל מוצרי מזון, אז מוצרי מזון שלא נשמרים בטמפרטורת אחסון רצויה יתקלקלו במהירות. בעונת הקיץ כאשר הטמפרטורות מטפסות כלפי מעלה, כל שהייה של מוצרי מזון מחוץ לחדרי קירור תביא לקלקול,בשונה מהחורף אז מוצרי המזון יכולים לשהות בחוץ מבלי להזדקק למערכות קירור.
כדי להמחיש את הנקודה דמיינו קופסת גלידה. במידה ותקנו קופסת גלידה בקיץ ותשאירו אותה מחוץ למקפיא היא תימס תוך כמה שניות. אבל אם תקנו קופסת גלידה בעונת החורף היא תשמור על צורתה הקפואה. יחד עם זאת, גם בעונת החורף חשוב לשמור על טמפרטורה מתאימה ולא להניח כי המוצרים יכולים להסתדר ללא אחסון.
כפי שנאמר קודם לכן, חדרי קירור לא דומים למקרר הפרטי שלנו בבית גם מבחינת העיצוב. כאמור, חדרי קירור עשויים מדופן כפולה העשויה מפח ובין הדפנות יש חומר מבודד. כמו כן, ישנו הבדל באופן הבנייה- בנייה של חדרי קירור נעשית באופן הרמטי, כאשר לכל חדר קירור צמודה יחידת קירור חיצונית שתפקידה לפלוט את החום בחדר. בנוסף, בחדרי קירור ישנו מנגנון איכותי של פתיחה וסגירה בעלת צירים חזקים, היות והדלתות נפתחות לא מעט במהלך היום ולכן חשוב להקפיד לשמור על חוזקן.